Fii Sanatos


12 moduri de prevenire a cancerului, conform Codului European

04/02/19 (1310 vizualizari)

Evitarea fumatului, alcoolului și expunerii excesive la razele solare, mentinerea masei corporale sănătoase si a activității fizice - sunt unele din cele 12 moduri de prevenire a cancerului, stabilite de Codul împotriva cancerului. Codul de asemenea, recomandă participarea la diverse programe de screening pentru cancerul de colon, la sân și de col uterin.

Agenția OMS specializată în cancer - Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC) – a elaborat acest cod cu scopul de a îmbunătăți măsurile de luptă împotriva cancerului. Luând în considerare cele mai bune dovezi științifice disponibile, cea de-a patra ediție a Codului oferă 12 moduri de prevenire a cancerului: urmarea unui stil de viață sănătos și activizarea profilaxiei cancerului în întreaga Europă. Publicația este rezultatul unei colaborări de doi ani între medici oncologi, oameni de știință și alți experți "Acest cod ridică gradul de conștientizare a rolului critic deținut de profilaxie în lupta împotriva cancerului, - spune dr. Christopher Wild, director al IARC -. Adoptarea acestui cod va permite cetățenilor din toate țările din Europa să ia măsuri specifice de protecție a sănătații proprii, cât și cea a rudelor și persoanelor apropiate, reducând semnificativ riscul de dezvoltare a cancerului".

Noua ediție include, de asemenea, alte recomandări importante pentru reducerea riscului de cancer, cum ar fi: alăptarea la sân, limitarea terapiei hormonale de substituție și vaccinarea împotriva papilomavirusului uman. De asemenea, se mai recomandă cunoașterea despre posibila expunere la radon în propriile locuințe și luarea măsurilor de reducere a nivelurilor ridicate ale acestei substanțe. Fiți cu noi pe facebook: