Fii Sanatos


Sucurile din fructe se recomandă a fi excluse din alimentația copilului

20/10/17 (2385 vizualizari)

Sucurile de fructe ar trebui să fie excluse din lista alimentelor sănătoase recomandate zilnic, comunică BBC. Acest lucru se datorează faptului că multe sucuri, inclusiv cele pentru bebeluși, conțin cel puțin șase lingurițe de zahăr (în 200 ml) - mai mult decât în Coca-Cola.

Acum mai bine de cincisprezece ani, Organizația Mondială a Sănătății a emis o recomandare, conform căreia, pentru prevenirea diabetului zaharat, obezității, cancerului și bolilor cardiovasculare, o persoană trebuie să mănânce pe zi, cel puțin, cinci porții de fructe și legume. De atunci, multe țări au programe guvernamentale sub sloganul "5 + în zi." O porție este cantitatea de alimente care pot încăpea în două mâini împreunate, de exemplu, una sau două tomate, mix de salată, un măr de dimensiuni medii sau un pahar de suc.

La începutul acestui an, în revista The Lancet Diabetes and Endocrinology s-a raportat că, servirea sucului de fructe (proaspăt sau pasteurizat) poate afecta sănătatea, în mod negativ, în același mod ca și băuturile îndulcite, deoarece ambele conțin aproximativ aceeași cantitate de zahăr. În acest sens, autorii au recomandat să se consume nu mai mult de 150 ml de suc pe zi.

"Multi părinți cumpără sucuri și băuturi ce conțin suc, pentru copiii lor, considerîndu-le benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, în realitate, copiii nu ar trebui să bea suc în fiecare zi, ci doar ocazional – la fel ca și dulciurile, "- a spus dieteticianul Kawther Hashem.

Conform opiniei prof. Susan Jebb de la Universitatea Oxford, utilizarea sucului de fructe pentru a potoli setea la copii, este absolut incorectă. "Apa – este cel mai bun lichid, necesar în alimentația noastră", - a spus ea. Fiți cu noi pe facebook:

www.medportal.ru
foto: www.santejunior.ro