Fii Sanatos


Alergia alimentara trebuie prevenita din copilarie

20/10/17 (1668 vizualizari)

Diverse clinici de sănătate cu reputație sugerează parinților că pot lua unele măsuri pentru copilul lor, pentru a reduce șansele de a avea alergii la diverse produse alimentare (cu toate că nu există garanții că vor fi de succes). Dacă unul sau ambii părinți au un istoric personal sau familial legat de alergii (de exemplu astm, eczeme, febra fânului, rinite alergice (alergie la animale, praf de acarieni sau noroi)) se recomandă urmatoarele: Fiți cu noi pe facebook:

  • In timpul sarcinii şi al alăptării sunt de evitat principalii alergenii alimentari precum arahidele și fructele cu coajă arboriferă, proteinele de alune, ingredientele de lapte de vacă, ouă și grâu.
  • Alăptatul este recomandabil chiar până la 2 ani. Mamele sunt sfătuite să dea copilului numai lapte matern pentru primele 6 luni de viață, folosind formule hipoalergenice de completare a alăptării, dacă este necesar.
  • Copilul trebuie să crească într-un mediu sănătos, curat, fără mizerie și animale murdare în jur. Deoarece este recomandabil să permitem ca tractul gastro-intestinal al copilului să se maturizeze, următoarele strategii pot fi de folos:
    • Sa nu oferim copilului alimente solide decât după vârsta de 6 luni.
    • Alimentele considerate a fi destul de alergene nu trebuie oferite copiilor decât numai după anumite vârste. Astfel: produse lactate după vârsta de 1 an; ouă dupa vârsta de 2 ani; arahide, nuci, peşte dupa varsta de 3 ani.
    • În cazul în care se dezvoltă alergii este recomandat să se evite alimentele ce le-au provocat.