Fii Sanatos


Când e timpul potrivit să te speli pe dinți?

20/10/17 (1225 vizualizari)

Din copilărie cunoaștem că spălatul pe dinți ne asigură o dantură sănătoasă. Unii au fost învățați să se spele pe dinți după fiecare masă, dar activitatea de zi cu zi împiedică acest lucru. Mulți dintre noi urmează regula standard de spălare pe dinți - dimineața și seara, utilizează ața dentară și apa de gură.

Dar, cercetătorii de la University College din Londra au descoperit că, atunci când vine vorba despre cât de des și cât timp ar trebui să te speli pe dinți, medicii nu au o părere unanimă, deoarece lipsesc cercetări suficiente în acest domeniu. Sunt multe dezbateri chiar și asupra faptului în ce direcție și sub care unghi trebuie să folosim peria de dinți.

 

Totuși, până va fi găsită cea mai bună metodă, ce regulă ar trebui să urmăm?

Un stomatolog renumit din Marea Britanie, dr. Richard Marques, a declarat: "Cel mai bine este să vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Spălați-vă pe dinți la 30 de minute după masă, în caz contrar acizii din cavitatea bucală pot deteriora suprafața dentară. Spălatul pe dinți înainte de culcare este foarte important, deoarece resturile de alimente rămân pe suprafața dinților și se descompun în timpul nopții, provocând apariția cariilor dentare". Fiți cu noi pe facebook:

Zâmbet frumos vă dorim!