Fii Sanatos


DASH – cea mai eficientă metodă de slăbire a anului!

20/10/17 (1274 vizualizari)

Aceast regim pe bază de fructe, legume și cereale integrale este lider în clasamentul creat de experții în sănătate din US News & World Report, deja pentru al cincilea an consecutiv.

După excesele sezonului de vacanță, vine și perioada curelor de slăbire, dar pe care să o alegi? Pentru a face față cacofoniilor de sfaturi dietetice a experților de toate genurile, SUA a elaborat o clasificare în care a enumerat calitățile bune și nu chiar, a 41 moduri de slăbire. Câștigătorul selecției a fost regimul DASH. Bazat pe o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale, a fost numit, de către ziarul american US News & World Report, ca "cel mai bun regim” deja al cincilea an consecutiv.

Pentru a crea acest clasament anual, un grup de experți în nutriție, au verificat impactul diferitor diete asupra evoluției bolilor cardiovasculare, diabetului zaharat, precum și comportamentul alimentar. Ei au studiat meniurile pentru a aprecia beneficiile fiecărei metode: atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru a reduce rata diabetului zaharat, la fel și pentru a aprecia o dietă cel mai puțin restrictivă de urmat. "Am încercat să oferim persoanelor parametrii maximal posibili, astfel încât ei să poată alege regimul care li se potrivește cel mai bine", spune Angela Haupt, șef al secției sănătate US News & World Report.

"Regimul DASH deține podiumul, spune jurnalistul. Experții noștri au constatat că, pe lângă eficacitatea acestuia de a reduce circumferința taliei, a fost, și cel mai potrivit pentru persoanele cu hipertensiune arterială. "

"Total justificat"

Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) este într-adevăr recunoscută de profesioniștii din domeniul sănătății ca un reglator important al tensiunii arteriale. "Deci, locul său de frunte în clasament este pe deplin justificat", spune Nina Cohen-Koubi, nutriționist psihosomatician, Paris, Franța. "Atitudinea psihologică este un element care de multe ori tinde să fie trecut cu vederea în procesul de pierdere în greutate. DASH are avantajul de a nu frustra, o stare care deseori se dezvoltă ca răspuns la privarea de alimente impusă de unele regimuri alimentare. "

"Dieta DASH se bazează pe un aport mai mare de carbohidrați și fibre: acestea sunt orientările nutritioniștilor pentru o perioadă lungă de timp", explică Dr. Jean Khemis, medic nutriționist în serviciul de Nutrițiologie Pitié-Salpetriere.

DASH depășește atît regimul TLC (Therapeutic Lifestyle Changes), axat în principal pe o dietă bogată în fibre și recomandat persoanelor cu colesterol în exces, cât și regimul Mayo, un regim alimentar sever și cu aport redus de calorii, care ocupă respectiv treapta a doua și a treia a podiumului.

La finele clasamentului...

Ultimul loc din clasament a fost ocupat de dieta Paleo, care pledează pentru o dietă bazată pe carne, pește și legume, precum și dieta hiperproteică creată de Dr. Dukan, care a generat numeroase controverse în lumea medicală. "Regimul hiperproteic este o sursă de probleme, deoarece alimentația este limitată la un singur grup alimentar ", a spus Nina Cohen-Koubi.

"În general, cred că fiecare persoană este diferită și o dietă bazată pe produsele alimentare selectate individual va fi întotdeauna cea mai eficientă", a declarat Dr. Jean Khemis. Fiți cu noi pe facebook:

http://health.usnews.com/