Fii Sanatos


De ce e bine să concepem copii la Crăciun?!

20/10/17 (632 vizualizari)

Experții americani au analizat aproximativ 270.000 de sarcini în perioada anilor 2004 și 2009, iar rezultatele sunt surprinzătoare!

Experții Universității din Indiana au descoperit că femeile care au conceput în luna decembrie, au mai multe șanse de a naște un copil sănătos, decât femeile care au conceput în orice altă lună. Crește rata de supraviețuire: cu trei copii mai mult la fiecare 200 de sarcini, comparativ cu lunile de vară. Merge vorba de o variație sezonieră, cu toate că cauza nu poate fi pe deplin explicată.

Se presupune că vara și toamna, perioada ce corespunde ultimelor săptămâni de sarcină concepută în decembrie, sunt mai abundente în lumină solară și vitamina D. Aceasta fiind vitală pentru viitorii nou-născuți nu doar pentru menținerea sănătății oaselor, ci și pentru protecția împotriva diferitor boli.

Dr. Paul Winchester, Universitatea din Indiana, a declarat: "Există o mulțime de lucruri sezoniere, unele fiind foarte deranjante. Am văzut diferențe sezoniere semnificative și în reproducere. Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai puțin susceptibile zile pentru conceperea unui copil, în timp ce Crăciunul este o perioadă foarte pozitivă.”

O altă sugestie este că rata de succes ar putea avea modelul evolutiv vechi, care încurajează copiii să se nască atunci cînd vremurile sunt ”bune”, ca perioada recoltării, de exemplu.

În cadrul conferinței anuale a American Society for Reproductive Medicine, oamenii de știință au declarat că, luna iunie este luna în care trebuie evitată conceperea. A fost denumită lună "toxică". S-a presupus că problema e în nivelul ridicat de pesticide pulverizate pe culturi în timpul verii, cu rol negativ - "efectul de iunie" (“june effect”). Copiii concepuți în această lună, au rate mai mici de supraviețuire, iar mamele au sarcini mai scurte și un risc mai mare de a naște copii prematur.

Expertul britanic în fertilitate dr. Stuart Lavery, de la Department of Reproductive Medicine la Hammersmith Hospital, a declarat că există tot mai multe dovezi că calendarul sarcinii are un impact asupra sănătății copiilor. El a explicat: "Reproducerea feminină depinde de orele expunerii la lumină. Totodată, natura se mai potrivește modelului darwinist, care susține nașterea descendenților cu cea mai mare șansă de supraviețuire. "Poluarea aerului variază în diferite perioade ale anului. Acest lucru poate afecta calitatea aerului în laboratoarele FIV (fertilizare în vitro) și are impact negativ asupra rezultatelor." Fiți cu noi pe facebook: