Fii Sanatos


După o zi grea…

20/10/17 (928 vizualizari)

Cum să te relaxezi după o zi grea… 
Majoritatea oamenilor muncesc din greu. Și, desigur, se întorc acasă obosiți și epuizați. Modalitatea cea mai frecventă de relaxare constă dintr-o cină copioasă, canapea și televizor. Dar, pentru o odihnă bună, aceasta metoda nu prea funcționează. Organismul supraîncărcat cu alimente, continuă să lucreze intens, în ciuda faptului că stați nemișcat în fața unui ecran de televizor.

Cum să va relaxati și sa scăpați de oboseala acumulată pe parcursul zilei?

În primul rând, venind de la muncă, neaparat faceți un duș. Ar fi binevenit un gel de duș cu efect de relaxare și calmare. Apoi, luați masa, dar nu una copioasă constituită din alimente grase și prajite, ci consumați o salată lejeră sau o tocană din legume cu o bucată de pește sau carne. Nu mâncați dulciuri la desert, deoarece acestea provoacă somnolență și o stare generală de depresie și oboseală. După cină vă puteți relaxa un pic, aproximativ o oră, nu mai mult. Apoi faceți o plimbare la aer liber. Nu este neaparat să faceți sport, chiar și mersul pe jos timp de 35-45 de minute, vă permite să scăpați perfect de oboseală.

Excelent ar fi un masaj leger făcut de cineva dintre apropiați. Poate fi un masaj clasic cu folosirea uleiurilor aromatice, shiatsu masaj sau orice alt tip de masaj pentru relaxare. În principiu, puteți învăța punctele active ale corpului și efectua masajul desinestatator. Această metodă elimină oboseala și tensiunea excesivă.

Inainte de a merge la culcare, neapărat mai faceți o dată duș sau o baie fierbinte, iar după aceasta vine rândul unei cești de ceai din plante cu miere: poate fi cu mentă, mușețel, dar și ceai verde.

Dormiți într-o cameră bine aerisită! Ar fi minunat sa aveți în dormitor diferite arome, cum ar fi patchouli, de exemplu. Sau să aprindeți o lumânare parfumată cu bergamota. Toate acestea vă vor ajuta să vă pregătiți pentru adormire și sa aveți un somn liniștit. Dimineața, cu siguranță, vă veți simți revigorat și plin de energie.

Să aveți o zi buna! Fiți cu noi pe facebook: