Fii Sanatos


Fiind ”obraznici” la masă, copiii de fapt descoperă universul

20/10/17 (487 vizualizari)

Oamenii de știință afirmă: atunci când sunt ”obraznici” la masă, copiii de fapt cunosc lumea.
Oamenii de știință de la Universitatea din Iowa au arătat că jocurile copiilor cu alimentele și obiectele în timpul mesei, sunt absolut normale. Astfel, ei descoperă mediul înconjurător, scrie The Indian Express. Experimentul efectuat cu participarea copiilor de 16 luni, a demonstrat că, astfel copiii învață și memorizează denumirile produselor.
Studiile au arătat, că copiii memorizează mai rapid denumirile alimentelor solide, deoarece acestea au o anumită formă. Cu alimentele lichide și cele fără formă, situația este mai dificilă. Un copil are nevoie să perceapă obiectul, pentru ca informația despre acesta să se păstreze în creer.
S-a dovedit că "lecțiile la masa de bucătărie" îi ajută pe copii să-și amintească mai bine denumirile băuturilor și produselor lichide, în cazul în care reușesc să le atingă. Doar o simplă pronunțare a denumirii cu demonstrarea produsului nu a dat rezultatul dorit. Dacă, însă, copilului i s-a permis să pună mâna în suc, înghețată sau lapte, să arunce puțin jeleu, procesul de învățare a fost mult mai rapid și mai distractiv pentru copil.
Această abordare, dupa părerea oamenilor de știință, este normală. Acest fapt se datorează dezvoltării insuficiente a analizatorului vizual și incapacității de a percepe imaginile vizuale și auditive fără atingere. În plus, la procesul de cunoaștere a contribuit atmosfera calmă și familiară, în timp ce experimentele într-o încăpere nouă au fost mai puțin eficiente.