Fii Sanatos


Pentru o comunicare mai buna cu copilul, dansati impreuna!

20/10/17 (1485 vizualizari)

Dansul și activitățile muzicale în timpul cărora oamenii se mișcă sincronizat, contribuie la unire. Acest factor este important și pentru comportamentul social al copiilor care tocmai au învățat să meargă, comunică Canada Journal.

Laura Tsirelli, a efectuat studiul corespunzător și a demonstrat: copii în vârstă de 14 luni sunt mult mai dispuși să ajute altă persoană (să ridice un obiect căzut), după ce s-au mișcat în ritmul muzicii împreună cu acest om. In total la studiu au participat 68 de copii. Ei au fost împărțiți în perechi cu un adult.

Unii copii s-au miscat în sincronizare cu adulții, iar altii - nu. Când piesa s-a terminat, adultul din fața copilului efectua câteva acțiuni. De exemplu, desena o imagine cu un marker. In timp ce desena scăpa markerul jos. Acesta este un test simplu pentru altruism la copii. În cazul în care copilul ridica și transmitea markerul, indicele de altruism a fost considerat ca înalt.

Acest lucru se întâmplă mai repede și mai frecvent la copiii care se miscă în sincronizare cu un adult. În cazul în care mișcările nu au fost sincrone, copiii au ridicat markerul în doar 30% din cazuri (în primul grup 50%).

Oamenii de știință recomandă părinților să danseze împreună cu copiii, pentru o relație caldă și apropiată, și pentru a dezvolta copilului capacitatea de altruism, necesară pentru formarea legăturilor sociale. Fiți cu noi pe facebook: