Fii Sanatos


Probioticele – un nou beneficiu

20/10/17 (752 vizualizari)

Probioticele prezintă un real interes în ameliorarea simptomelor rinitei alergice, îmbunătățind astfel calitatea vieții în perioada de acutizare a acesteia, scrie passionsante.be, menţionând un studiu publicat în International Forum of Allergy & Rhinology.

Această metaanaliză, efectuată la Universitatea Nashville din SUA, a comparat rezultatele a zeci de cercetări și studii la temă, luând în considerare beneficiile administrării doar a probioticelor, sau în asociere cu tratamentul clasic al rinitei alergice. Au fost luate în considerare simptomele, impactul asupra activităţilor cotidiene, nivelul imunoglobulinelor E (Ig E) – anticorpi determinanţi în rinita alergică.

Concluzia metanalizei a fost că, majoritatea studiilor subliniază efectul benefic al probioticelor asupra intensităţii simptomelor şi, prin urmare, asupra calităţii vieţii. Dar nu se observă un efect semnificativ asupra nivelului de IgE. Autorii adaugă, că sunt necesare studii suplimentare, de o calitate ştiinţifică ireproşabilă, pentru a putea face recomandări oficiale.

Probioticele sunt remedii care pot fi găsite în farmacii sub formă de capsule, pulbere, sau în magazine în iaurturi, produse lactate fermentate.  Fiți cu noi pe facebook: