Fii Sanatos


Masajul facial - secretul unui ten tînar

20/10/17 (3718 vizualizari)

Masajul facial a reprezentat o adevarată modă pe vremea bunicilor și mamelor. Apoi a fost destul de neglijat odată cu boom-ul tehnologiei ce a pătruns în cabinetele de estetică. Acum, cînd am redevenit interesate de metodele cît mai naturale de îngrijire, masajul facial a intrat din nou în atenția amatoarelor de înfrumusețare. Cu toate că aparatele ultraperformante sunt concurenți demni, procedurile tradiționale nu cedează cu nimic.

Există mai multe tipuri de masaj facial, în funcție de efectul vizat. Într-o formă sau alta, orice esteticiană apelează la tehnicile de masaj atunci cînd face un tratament cosmetic, pentru a ajuta pătrunderea ingredienților activi cît mai adînc în derm. Însă, efectele vizibile, intense, antiaging, antirid și de lifting, remodelarea unei zone, ori eliminarea edemelor de sub ochi apar doar în anumite condiții, cînd masajul se practică regulat, de 2 ori pe săptămână, are o durată de aproximativ 20 de minute și bineînțeles, este potențat de diversele serumuri și concentrate adecvate problemelor tenului respectiv.

Masajul facial reprezintă și una dintre metodele naturale de detensionare a mușchilor feței, dar și a întregului organism, cu atît mai mult cu cît este completat și de masarea zonei cervicale, a mușchilor cefei, regiunii paravertebrale, părții superioare a omoplaților și umerilor. Astfel, se eliberează o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru, întrucît la nivelul feței, gîtului, decolteului, cefei se află multe zone reflexogene, extrem de bine inervate și vascularizate. Stimularea punctelor reflexogene are un efect rapid, iar fața își recapată vitalitatea si luminozitatea, tenul își îmbunatațește tonusul și calitatea texturii.

Masajul se va face cu mișcări blînde, pe un ten perfect curățat, acordînd pe rînd atenție diverselor zone ale feței. Se poate efectua la un salon de specialitate, dar și în condiții de casă. În funcție de complexitate și zonele tratate durează 15 – 30 de minute. Procedura este tentantă datorită rezultatelor vizibile şi durabile, ce persistă între cele 2 cure anuale şi scutesc de efortul de a merge de 2-3 ori pe săptămînă la estetician.

Însă, masajul facial are și unele contraindicații care trebuie ştiute, în special dacă practicați masajul în condiții casnice. Astfel, ca contraindicație reprezintă tenul acneic, mai ales în faze active, tenul cu rozacee, la care există riscul de a exacerba manifestările, de a extinde eventuale suprainfecţii şi de a lărgi zona de vase fragile sparte. Se evită zonele cu cuperoză și zonele în care au fost introduse substanţe de umplere a ridurilor, întrucât este grăbită absorbţia lor. Fiți cu noi pe facebook:

Autor: Cotos Elena, medic dermatolog