Fii Sanatos


Zi de zi la școală. Cum sa protejăm copiii de boli?

08/08/18 (1119 vizualizari)

Toamna este un anotimp minunat! Început de an școlar, soare blând, vreme caldă, dispoziție bună...
Nu e doar o perioadă frumoasă, ci şi cea mai potrivită pentru a ne gândi la metodele de prevenire a bolilor, mai ales în rândul elevilor, aceștia fiind cei mai vulnerabili. Cele mai comune boli cronice în rândul copiilor de grădiniță și de vârstă școlară sunt amigdalita cronică, dermatita atopică, pielonefrita cronică, faringita cronică, rinita, sinuzita. Toate aceste boli intră în faza de exacerbare pe fundalul unei suprarăceli, a stresului nervos sau oricărui alt factor care contribuie la reducerea imunității.

Cum prevenim?

  • Mențineți un stil de viață sănătos pentru întreaga familie: călirea organismului, somnul suficient, alimentația sănătoasă, exerciții fizice, evitați obiceiurile dăunătoare.
  • Medicii spun că copiii care mănâncă bine, dorm suficient, duc un stil de viață activ și râd mult, se îmbolnăvesc mai puțin.
  • Nu fiți nervos și ajutații pe copii să depășească dificultățile de la școală: acum au nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult decât oricând.
  • Spălați-vă pe mâini mai des și cât mai bine posibil: igiena mâinilor reduce incidența infecțiilor.
  • Vizitaţi regulat medicii-specialiști și programați o vizită la medicul de familie imediat ce apar primele semne ale bolii.
  • Pentru a evita complicațiile, respectați toate recomandările medicului, inclusiv regimul prescris (eventual la pat). Numai după recuperarea completă e permisă continuarea lucrului, studiilor sau vizitarea grădiniței.

Fiţi sănătoşi!