Fii Sanatos


Zmeura... inca mai ai timp sa contribui la frumusețe

21/06/19 (1314 vizualizari)

Chiar poți scăpa de riduri!

Antioxidanţii din zmeură încetinesc procesul de îmbătrânire prin neutralizarea radicalilor liberi din corp. Antocianinele, coloranţii care dau culoarea zmeurei, pot, de asemenea, să confere strălucire pielii. În plus, ei stimulează producerea colagenului, menţinând tenul impecabil, împiedicând astfel apariţia ridurilor de expresie. Mai mult decât atât, antocianinele ajută la eliminarea bacteriilor şi a ciupercilor care se pot dezvolta pe suprafaţa pielii, prevenind infecţiile şi apariţia acneei.

Se mixează 3 linguri de zmeură cu 2 linguri de iaurt, obținându-se o pastă care se aplică sub forma unei măști pe ten, timp de 15 minute.

Dacă ai ten gras...

Se zdrobește o mână de fructe de zmeură, pentru a se obține o pastă, la care se adaugă miere și se aplică pe ten. După 15-20 minute, se îndepărtează cu apă călduță sau ceai de mușețel. Această mască are efecte tonifiante și degresante deosebite, ajutând la închiderea porilor.

Talie de invidiat!

Zmeura este bogată în fibre și mangan. Fibrele ajută la încetinirea procesului digestiv astfel încât senzația de sațietate să persiste cât mai mult, iar manganul este un mineral care ajută la menținerea valorilor înalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grăsimilor.

Nu doar frumusețe, ci și sănătate!

Ceaiul de zmeură - se culeg vîrfurile tufelor de zmeură, cu fructe și frunzulițe, care se pun la uscat în locuri bine aerisite. După uscare se mărunțesc și se folosesc la obținerea unui ceai aromat, indicat în diabet, ulcer, gastrite, răceli, afecțiuni pulmonare, cistite, tulburări menstruale, pentru întărirea corzilor vocale. Fiți cu noi pe facebook: