Fii Sanatos


Terapia prin muzică reduce depresia la copii și adolescenți

14/03/18 (4419 vizualizari)

Cercetătorii de la Queen’s University, Belfast au descoperit că terapia prin muzică reduce depresia la copiii și adolescenții cu probleme comportamentale și emoționale. În cadrul celui mai mare studiu de acest gen de pînă acum, cercetătorii, în parteneriat cu the Northern Ireland Music Therapy Trust,  s-a descoperit faptul că toți copiii care au făcut terapie prin muzică și-au îmbunătățit, în mod semnificativ, stima față de sine și și-au redus vizibil depresia, comparativ cu grupul care nu a făcut această terapie.

Studiul, fondat de către Big Lottery fund, a descoperit că cei care au făcut terapie și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare și interacțiune cu ceilalți, față de cei care au fost îngrijiți într-un mod clasic.

251 de copii și adolescenți au fost implicați în studiul care a avut loc din martie 2011 și pînă în mai 2014. Ei au fost împărțiți în două grupuri – 128 dintre ei au fost îngrijiți într-un mod clasic, în timp ce 123 au intrat într-un program de terapie prin muzică, pe lîngă îngrijirile obișnuite. Toți au fost tratați pentru probleme emoționale, de dezvoltare și comportamentale. Descoperile făcute la începutul studiului sugerează că beneficiile se mențin pe termen lung.

Profesorul Sam Porter de la the School of Nursing and Midwifery de la Queen’s University, persoana care a condus studiul, spune că “acest studiu este extrem de semnificativ pentru a determina tratamente eficiente pentru copiii și tinerii cu probleme comportamentale și mentale”.

Dr. Valerie Holmes, de la Centre for Public Health, School of Medicine, Dentistry and Biomedical Sciences, membru al echipei de cercetători, adaugă: “Acesta este cel mai mare studiu făcut vreodată, în care se studiază posibilitățile terapiei prin muzică de a ajuta problemele acestui grup vulnerabil, fiind o dovadă în plus a modului în care Queen’s University avansează aceste cunoștințe și  schimbă viețile copiilor”.

Ciara Reilly, director al the Northern Ireland Music Therapy Trust, spune: “Terapia prin muzică a fost folosită deseori în cazul copiilor și al tinerilor cu probleme mentale speciale, însă este pentru prima dată cînd eficiența acestui tratament a fost demonstrată în mod irefutabil în cadrul unui grup aleatoriu de studiu clinic, în condiții controlate. Descoperirile sunt dramatice și subliniază faptul că este nevoie ca terapia prin muzică sa fie disponibilă ca opțiune  de tratament pentru oricine. De mult ne-am bazat pe dovezi incerte și cercetări la scară mică în legatură cu eficiența acestei terapii. Acum avem dovezi clinice extrem de solide pentru a demonstra beneficiile efectelor terapiei prin muzică”. Fiți cu noi pe facebook:

http://www.sciencedaily.com