Fii Sanatos


Nu ascundeți lacrimile ce apar după o partidă amoroasă!

29/04/20 (1447 vizualizari)

Fiind bărbat sau femeie, nu e nicio rușine în manifestarea exagerată a emoțiilor, chiar și a plânsului în timpul actului sexual. Acestea sunt lacrimi psihice (declanșate de un răspuns emoțional), ce conțin un calmant al durerii. Suspinul post-coital nu este o reacție la o partidă de sex neplăcută, ci invers, este ceva absolut fiziologic. 

Dar, acest răspuns "natural" este cauzat de emoțiile pe care le simțim, sau de hormoni, sau de ambele? Terapeutul psihosexual Denise Knowles explică: "Mulți plâng atunci când au orgasm, deoarece finele partidei copleșește prin sentimentul de apropiere, de fericire și mulțumire." Cu toate acestea, pe lângă atașamentele emoționale, există și un motiv științific – hormonii.

Dr. Denise, care are 25 de ani de experiență în domeniul terapiei psihosexuale, a explicat modul în care sunt eliberați hormonii fericirii și senzației de bine, cum sunt oxitocina și dopamina. ”La sfârșitul actului sexual se înregistrează o scădere a nivelului acestor hormoni, lăsându-vă deschiși și vulnerabili față de sentimentul de tristețe. Aceste lacrimi post-sexuale se încadrează într-o categorie dulce-amară, care nu este nici fericire, nici tristețe.” Denise continuă: ”Nu sunt lacrimi de tristețe, ci este vorba despre sentimentul că ”am fost atât de aproape și este trist că s-a terminat”, și apare întrebarea ”când voi mai fi atât de aproape de partenerul meu din nou?””

Deci, nu te speria dacă se întâmplă cu tine... Fii fericit! Fiți cu noi pe facebook: