Fii Sanatos


Ouăle de ciocolată – deliciu, dar și pericol!

09/04/18 (1304 vizualizari)

Paștele – o sărbătoare așteptată de toți, dar în primul rând de copii! Toți copilașii se bucură și așteaptă cu nerăbdare să primească în dar multe ouă de ciocolată, iepurași de ciocolată și o sumedenie de dulciuri.

Dar, știați oare că... În aceste 4 zile de sărbători, datorită dulciurilor, copiii vor consuma peste 17.000 de calorii, ceea ce reprezintă o cantitate de zece ori mai mare decât doza zilnică recomandată de zahăr, ne confirmă cerecetările.

Copiii vor primi câte un ou de ciocolată de la familie, prieteni și profesori etc., depășind astfel, limitele alimentare sănătoase. Ghidurile guvernamentale susțin că copiii cu vârsta de 7-10 ani trebuie să consume nu mai mult de 24 de grame de zahăr pe zi. Cifrele sunt rezultatul unui sondaj efectuat în Marea Britanie, cu participarea a 2.000 de părinți cu copii până la vârsta de 15 ani.

Nutriționistul Charlotte Stirling-Reed a declarat că rezultatele sunt destul de îngrijorătoare. Ea susține că nu vrea să strice bucuria de Paște, dar aceste cifre sunt alarmante. Iar, dacă calculăm și aportul zilnic de ciocolate și dulciuri, atunci cantitatea de calorii, grăsimi și zahăr, devine un motiv major de îngrijorare.

Încercați să evitați excesul de ciocolată și dulciuri, înlocuiți-le cu diferite activități distractive, excursii, jocuri, picnicuri, pregătiți copturi împreună, care pot fi la fel de plăcute și mult mai sănătoase. Fiți cu noi pe facebook: