Fii Sanatos


Dacă s-a întâmplat să faci o arsură solară, vezi ce te poate salva

20/10/17 (2078 vizualizari)

 

Este ușor să exagerăm cu expunerea la soare, dacă am tot așteptat atât de mult perioada caniculară... Dar, atenție la consecințe! Arsurile solare nu se lasă mult așteptate. La persoanele cu pielea sensibilă, chiar și 15 minute de expunere la soare sunt suficiente pentru a lăsa urme pe piele.

 

  1. Evitați expunerea îndelungată la soare. Imediat ce ați obesrvat că s-a înroșit pielea – treceți la umbră. Evitați expunerea la soare în următoarele ore, dar și a doua zi.

  2. Răciți zona hiperemiată. Aplicați imediat pe pielea afectată un compres rece, un prosop, sau săriți într-un bazin cu apă rece, evitând astfel progresia arsurii.

  3. Hidratați-vă! Arsurile solare duc la pierderea de lichide prin piele, de aceea consumați cât mai multă apă.

  4. Purtați haine legere. Orice atingere de zona arsă provoacă durere. Optați pentru haine largi și lungi, evitând cele mulate sau cu decolteu.

  5. Administrați analgezice, care vor ameliora disconfortul și inflamația.

  6. Local:

    1. Aplicați după plajă o loțiune calmantă. Aceasta va ameliora durerea, hiperemia și va accelera procesului de vindecare al pielii.
    2. Și iaurtul este bine cunoscut pentru efectele sale de răcire și calmare, și mai are și un miros plăcut.

Nu în ultimul rând, experții ne atenționează despre importanța aplicării corecte a cremei cu protecție solară. Aceasta se aplică cu o jumătate de oră înainte de a ieși din casă, apoi din nou, la scurt timp după ieșirea la soare. Aplicați crema pe toată suprafața corpului și așteptați suficient timp pentru a fi absorbită de piele.