Fii Sanatos


13 semne care vorbesc despre o tulburare alimentară la adolescent

21/02/18 (3148 vizualizari)

Tulburările de alimentație sunt o problemă frecventă în rândul adolescenților, dar, deseori, simptomele trec neobservate de părinți. Aceasta împiedică depistarea și tratarea lor la timp. Iar, timpul este esențial în abordarea eficientă a unei tulburări alimentare. Fiți precauți la semnele de avertizare!

13. Omiterea meselor

Adolescentul inventează diferite scuze pentru a omite o masă, de exemplu că a mâncat deja la un prieten, la cafenea, sau la școală. Dieta restrictivă și omiterea meselor pot fi precursorul unei tulburări de alimentație.

12. Alimentare deficitară

Mofturile alimentare. Unii adolescenți pot evita consumul unui grup de alimente, iar alții pot consuma aceleași produse alimentare la fiecare masă.

11. Dispar imediat după masă

Adolescenții cu bulimie pot dispărea imediat după masă. Pentru a micșora cantitatea de calorii consumate, aceștia își provoacă vomă sau folosesc laxative.

10. Pregătesc multă mâncare pentru alții

Cei cu anorexie deseori simt necesitatea să fie în preajma mâncării, chiar dacă nu vor să mănânce. Ei pot petrece mult timp în căutarea și prepararea diferitor rețete culinare și simt plăcere când văd cum mănâncă alte persoane.

9. Piele uscată

Bulimia și anorexia deseori duc la deshidratare, deci și pielea va fi uscată. Pot apărea calusuri pe articulațiile interfalangiene, semn care indică că un adolescent își provoacă vomă.

8. Pomeți edemați

Deshidratarea provoacă inflamația glandelor salivare și face ca pomeții să pară mai mari și „pufoși”. Acest fenomen poate fi întâlnit la orice stadiu al tulburării alimentare.

7. Ascund mâncarea în dormitor

Cu toate că este ceva normal atunci când un adolescent își ia ceva gustări în dormitor, adolescenții cu tulburări alimentare pot ascunde cantități mari de produse. Veți observa cutii, ambalaje goale, care vor indica consumul excesiv de alimente.

6. Evită să mănânce în public

Adolescenții cu tulburări alimentare au fobie și evită să mănânce în public, în restaurante, cafenele sau reuniuni de familie.'

5. Poartă haine largi

Pentru a ascunde pierderea în greutate, adolescenții poartă haine de mărimi mari.

4. Senzație permanentă de frig

Dacă adolescenții se plâng că îngheață sau că nu se pot încălzi, o cauză poate fi deficitul ponderal.

3. Obiceiuri alimentare rigide

Deși este bine să verificați etichetele produselor alimentare, obsesia vorbește despre un pericol. Obsesia adolescentului față de ingredientele produsului alimentar, poate duce treptat la un comportament alimentar restrictiv.

2. Adolescentul este nesigur pe propriul corp

Cu toate că adolescenții deseori sunt nesiguri de sine, problema legată de imaginea propriului corp poate fi destul de serioasă. Dacă o adolescentă susține că este grasă, sau se plânge că este urâtă, luați aminte: nesiguranța pe propriul corp poate duce la o tulburare de alimentație.

1. Efort fizic excesiv

Adolescenții uneori încearcă să compenseze excesul alimentar prin exerciții fizice. Exercițiile fizice zilnice, cu activități cardiovasculare sau ridicarea greutăților, pot deveni o obsesie nesănătoasă.

Discutați cu medicul dvs. dacă observați unele dintre aceste semne la adolescent. Dacă medicul pediatru va suspecta o tulburare de alimentație, el va efectua o evaluare splimentară și va indica tratamentul necesar. Fiți cu noi pe facebook:

Sursa: www.verywellmind.com, www.freeimages.com, www.shutterstock.com