Fii Sanatos


Vinul poate crește riscul de apariție a rozaceei

21/01/19 (604 vizualizari)

Un pahar de vin în fața televizorului, după o zi epuizantă, este cel mai așteptat moment. Nu uităm însă, că acesta poate duce la apariția rozaceei.

Potrivit unui nou studiu, publicat în Journal of the American Academy of Dermatology, nu doar consumul de vin roșu, ci și de vin alb poate crește riscul dezvoltării sau agravării rozaceei. Această concluzie a fost stabilită în baza unui sondaj pe 82.000 de asistente medicale din SUA.

S-a observat că femeile care au consumat de la unu până la trei pahare de vin alb pe lună, au avut un risc de 14%, iar femeile care au consumat cinci sau mai multe pahare pe lună, au avut un risc de 49% de dezvoltare a bolii.

"Există o corelație incontestabilă între alcool și rozacee", spune dermatologul Dendy Engelman, New York. Alcoolul provoacă dilatarea vaselor sanguine, care duce la hiperemia feței, amplificând efectele rozaceei. Dr. Engelman recomandă calmarea roșeții cu tratament topic. În plus, ea recomandă utilizarea zilnică a unei creme hidratante cu efect calmant, pentru a reduce iritarea în urma expunerii la factorii agresivi de mediu, dar și evitarea scărpinatului, care poate agrava starea pielii. Fiți cu noi pe facebook:

Sursa: www.instyle.com