Fii Sanatos


5 sfaturi pentru promovarea unei imagini pozitive a corpului

28/02/19 (293 vizualizari)

Publicitatea, rețelele sociale și celebritățile au un impact impunător asupra modului de percepere a imaginii corporale la adolescenți.

Un corp perfect?!

…Așteptările nerealiste asupra imaginii corpului, fac ca tinerii să devină uneori victime ale tachinării, în special fetele. Această stare deseori duce la probleme de sănătate comportamentală, cum ar fi tulburările de alimentație.

Părinții!

Dr. Matthew Smiley, medic pediatru și director medical la Healthy Active Living Program at Advocate Children’s Hospital, susține că părinții trebuie să țină minte că au cea mai mare influență asupra copiilor. Ei reprezintă un model pentru copii. Iată cele 5 sfaturi pentru promovarea unei imagini pozitive a corpului pentru copilul dumneavoastră: Fiți cu noi pe facebook:

  1. Făceți-vă timp pentru a susține punctele forte ale copilului dumneavoastră. Folosiți expresii de tipul "sunt mândru de tine..." sau "îmi place cum ai făcut..." sau "sunt mândru de faptul că faci mereu tot ce poți." Concentrați-vă pe eforturile, talentele, realizările și valorile copilului. Dezvoltarea unei imagini pozitive a corpului începe chiar de la începutul vieții, așa că încercați să comunicați astfel de la o vârstă fragedă.

  2. Când discutați despre alimentație și exerciții fizice, evidențiați modul în care acestea influențează sănătatea și evitați să vorbiți despre impactul asupra greutății corporale și aspectului fizic. Un regim alimentar sănătos și o activitate fizică regulată sunt importante pentru sănătate, indiferent de greutatea corporală.

  3. Încurajați o relație sănătoasă cu produsele alimentare. Părinții trebuie să se concentreze asupra menținerii unui mediu alimentar sănătos în casă, oferind mese și gustări sănătoase, permițând în același timp copiilor să ia propriile decizii despre când și cât de mult să mănânce în timpul meselor sau gustărilor. Învățați aceste lucruri de la o vârstă fragedă, ajutând copiii să se familiarizeze cu senzația de foame și sațietate. Aceasta îi va ajuta să dezvolte o relație sănătoasă cu alimentele.

  4. Folosiți denumiri potrivite pentru diferite părți ale corpului și evitați folosirea de termeni sau jargoane care pot fi ofensive și degradante. Încurajați copilul să facă același lucru.

  5. Fiți un model bun! Fiți conștient de modul în care comunicați propriile percepții și opinii despre propriul corp și aspect fizic, cât și al celor din jur.