Fii Sanatos


"Formula magică" a bustului ideal

20/10/17 (702 vizualizari)

În sfârșit... a fost stabilită noțiunea de bust perfect și există chiar și o formulă matematică pentru aprecierea lui.

Au mai fost stabilite cândva, în mod științific, așa-zisele proporții ideale ale unui bust perfect, dar recent au fost găsite dovezi noi, capabile să le dezmintă.

Aceasta este concluzia unui chirurg plastician din Londra, Patrick Mallucci, care în ultimii cinci ani a încercat să identifice proporțiile ideale pentru un bust perfect. Nu este vorba doar de ipoteza sa personală și profesională, dar și de știință. Bazându-se pe teoria bustului perfect, el a încercat chiar să o demonstreze, în cadrul unui studiu, care a fost publicat recent în revista medicală oficială de la American Society of Plastic Surgeonsal. Au fost publicate circa 1.500 de poze cu diferite forme ale sânilor, de toate vârstele, sex și naționalitate, și a fost creat un consens asupra celui mai frumos bust.

Sunteți gata pentru știință?

1. Cifra magică

Este vorba de raportul dintre volumul părții superioare și inferioare a sânilor: bustul perfect are 45% - partea superioară și 55% - cea inferioară. Cercetarea a constatat un lucru interesant, că un raport de 50/50, numit și „globul perfect”, care este scopul chirurgiei plastice, a fost mai plăcut vizual, decât un bust mai mare și situat mai jos. Și mai mult, raportul de 50/50 a fost de fapt mai puțin popular printre bărbați decât printre femei. "A fost dezmințit mitul conform căruia bărbații preferă un bust care arată fals", spune Patrick.

2. O pantă superioară netedă

Ei bine, nimeni nu se așteaptă să audă că sânii adânciți în partea superioară se află în topul listei cu cei mai doriți sâni, dar și mai surprinzător este că nici sânii absolut rotunjiți în partea superioară, nu sunt ideali. Privit din lateral, de la peretele toracic spre mamelon, conturul perfect al sânilor, trebuie să constituie o pantă liniară sau o curbă ușoară spre exterior.

3. Mamelon elevat (poziționat în sus)

Mameloanele nu trebuie să fie îndreptate în jos sau drept înainte – sânii perfecți au mameloane îndreptate în sus. Dar nici prea sus (o problemă comună la femei). O poziție de aproximativ 20 de grade ar fi ideală.

4. O curbă inferioară convexă

Nimic straniu: conturul inferior, de la mamelon pînă la baza sânului, ar trebui să fie o curbă convexă și nu o linie fără contur.
Aceste proporții perfecte au fost valabile pentru toate pozele prezentate participanților la cercetare, indiferent de dimensiunea sânilor.

"Un bust frumos reprezintă sâni frumoși, indiferent de mărime", explică Patrick.

În prezent, Patrick duce o serie de prelegeri chirurgilor din întreaga lume, nu numai despre forma ideală a bustului, dar și despre modul de realizare a acesteia prin intermediul intervenției chirurgicale.

"Este foarte ușor teoretic, dar adevărata problemă este aplicarea acesteia în practică", spune el. "Am creat o tehnică care calculează selectarea implantului adecvat și poziționarea lui pentru a obține un raport cât mai aproape de valorile 45/55 și elevația mamelonului de 20 de grade. El speră că educarea chirurgilor plasticieni pentru a obține rezultate mai bune, vor salva mai multe femei de la coșmarul unui bust neestetic.

"Cea mai mare critică a mea este că majoritatea chirurgilor sunt lipsiți de sensibilitate artistică", spune el. "Ei sunt foarte concentrați pe aspectele tehnice ale chirurgiei, cum ar fi plasarea implanturilor sub mușchi, reducerea cicatricilor, conservarea lor – dar ei uită uneori că scopul final al unei intervenții chirurgicale este crearea unui contur frumos al sânilor." "Singurul lucru care contează este aspectul exterior estetic al sânilor."  Fiți cu noi pe facebook: