Fii Sanatos


În chiloței sau fără?!

20/10/17 (908 vizualizari)

Cu toții avem o rutină în pregătirea pentru somn, aceea perioadă a zilei cînd facem baie, după o zi lungă de lucru, ne spălăm pe dinți și mergem la culcare. Și mai este încă un lucru, căruia doamnele trebuie să-i acorde o atenție deosebită.

 

Potrivit experților, ceea ce porți (sau nu) în timpul somnului, are impact și asupra sănătății. Și, indiferent de vremea de afară, sau dispoziția după o zi lungă de lucru, nu uitați că există lenjerie de corp care poate fi purtată în timpul somnului și care trebuie evitată.

Stilul „comando”

Chiar dacă nu te simți confortabil să dormi fără lenjerie, dr. Nancy Herta, obstetrician-ginecolog la Michigan State University, recomandă ca în cazul în care ești predispusă la probleme vaginale, să reconsideri purtarea acesteia. 

Eliminările vaginale și transpirația nocturnă reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, iar lenjeria de corp trebuie să aibă un rol de protecție. 

Dr. Herta explică că aerisirea acestei zone ajută la menținerea ei uscată și curată, iar zona vaginală „se simte mai bine„ în prezența unei „camere de respirație„. Așa că, în loc de chiloțeii mulați pe corp, optați pentru pijamalele largi, din bumbac. 

Iar dacă stilul „comando” nu este potrivit pentru tine, dr. Herta sugerează lenjeria de corp lejeră, din bumbac, care poate ajuta la absorbția eliminărilor, dar nu menținerea acestora în zona vaginală, ca în cazul lenjeriei de mătase sau dantelă. Fiți cu noi pe facebook: