Fii Sanatos


Jocul cu păpușile pentru băieții de vârstă fragedă este absolut normal

20/10/17 (1543 vizualizari)

Jocul cu păpușile pentru băieții de vârstă fragedă este absolut normal, consideră oamenii de știință.
Studiile recente în domeniul psihologiei copilului au dovedit că, jocul băiețeilor cu păpușile – este ceva absolut fiziologic. Băieții de 4-5 luni sunt atrași mai mult de păpuși decât de autoturisme și alte jucării "masculine", scrie Business Standard. Chestia e că băieții, dealtfel, ca și fetele, preferă obiectele care au față. Acest lucru este caracteristic psihologiei copilului de 4-5 luni, care încă nu face diferența de sex.
Concluzia a fost făcută în rezultatul supravegherii comportamentului copiilor mici. Copiilor li s-au prezentat imagini cu păpuși, obiecte casnice, mașini și alte lucruri. Oamenii de știință au înregistrat intervalul de timp în care copilul era interesat de imagine. S-a dovedit că băieții după vârsta de trei ani preferă mașinile și construcțiile, în timp ce fetele preferă păpușile. Acest lucru se explică parțial prin stereotipuri impuse de societate.
La vârsta de cinci luni copilului îi este mai greu de explicat ceva, deaceea copiii aleg ceea ce le place cu adevărat. Și băieții și fetele la această vârstă preferă păpuși, jucării de pluș, zornăitoare. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează dezvoltării psihicului copilului. La cinci luni, copiii sunt atrași de chipuri și obiecte ce emit sunete noi. Doar odată cu vârsta apare diferențierea preferințelor.