Fii Sanatos


Tătici și fiice

20/10/17 (606 vizualizari)

Visul fiecărui bărbat e să aibă un fecior, dar văzând ghemotocul cu danteluțe din brațele soției, sufletul se umple de gingășie și chipul iradiază de fericire. Din acest moment, în viața lui apare cea mai importantă și iubită femeie – fiica! Din păcate, uneori această dragoste "oarbă" prejudiciază calitățile personale a fiicei. Doar printr-un comportament adecvat și discret față de fiică, tata poate deveni un prieten bun și fidel.

Relațiile dintre fiică și tată joacă un rol important în dezvoltarea personalității ei. În copilărie, fetelor le place să petreacă mai mult timp cu tata decât cu mama. Tăticii rar își permit să ridice vocea la mica prințesă și îi acceptă orice alint. Mai mult decât atât, ei cu plăcere participă la diferite jocuri: doar cu tata se poate de construit căsuțe din scaune și plapume, de machiat cu cosmetica mamei, și de jucat de-a indienii etc. Iar când tata e obosit, fiica "deschide" un mini-salon de frumusețe: cu mâinuțele sale micuțe și stângace îi face masaj clientului fidel, îi împletește cosițe sau îi face un make-up adevărat. Și o jucărie nouă tot e mai ușor de cerșit de la tata... Fiicele au un mod excepțional și miraculos de a țese frânghii din tații lor!

Cu toate acestea, marea dragoste a tăticilor are și dezavantajele sale. Încă din copilărie tata încearcă să-și protejeze odrasla de orice amenințare din exterior. El poate începe o "confruntare" cu un copil care a luat jucăriile fiicei sau să certe băiatul de la grădiniță, care i-a ofensat prințesa. "Ea este fetiță și trebuie protejată!" – explică tatăl acțiunile sale. Din păcate, o astfel de politică agresivă de apărare poate avea rezultate nu chiar bune. Cu vârsta, fiica devine slabă, fără voință și vulnerabilă. Nu va putea fi independentă și va plânge la orice fleac. Fata pur și simplu nu va fi pregătită pentru realitatea dură a vieții. Și nu ea va fi cea vinovată de faptul că credea în lumea plină de oameni frumoși, nobili și primitori, iar răul există doar în basme și chiar și acolo binele învinge întotdeauna răul. Acestea vor fi consecințele dragostei paterne. Desigur, tatăl în ochii fetei trebuie să fie întotdeauna un cavaler în armură. Este important ca fiica să știe că, indiferent de vârstă, atunci când va avea nevoie de ajutor, tatăl va fi mereu alături. În restul cazurilor, tații trebuie să le dea libertate. Lăsați fiica să învețe din propriile greșeli, chiar dacă va cădea și va avea coatele și genunchii zgârîiați sau va plânge. Un tată bun ar trebui să fie alături de fiica sa, să o susțină și să-i facă cunoștință cu lumea înconjurătoare, dar nu să-i limiteze spațiul personal și să-i controleze viața. Interesul fetelor nu trebuie să se limiteze doar la curat și gătit. Împreună cu tata poate face jogging dimineața, pescui sau studia flora și fauna. Cu toate acestea, tatăl trebuie să fie atent, cu tact, dar nu intruziv și omniprezent.

Atenție! În nici un caz tatăl nu trebuie să ridice mâna la fiica sa. Bătaia îi va provoca nu doar durere fizică, dar și psihologică, pentru mult timp. Psihologii susțin că fetele care au suferit abuzuri fizice în copilărie de la tatăl său, din cauza fricii față de bărbați la nivel de subconștient, nu pot avea o relație stabilă și nu pot construi o familie.

Tata reprezintă un model pentru fiică. De aceea, este important ca ea să vadă comportamentul lui demn, decent, grijuliu și vesel. Dacă tata va crea o imagine pozitivă a bărbatului în conștiința fiicei, șansele de succes în viața ei personală vor crește semnificativ. Multe femei recunosc că soții seamănă mult cu tații lor. Mai mult decât atât, o relație bună și tandră cu tatăl va avea un impact pozitiv asupra caracterului și temperamentului fiicei. Fiți cu noi pe facebook: