Fii Sanatos


Look at me: o aplicație nouă pentru copiii cu autism

20/10/17 (1364 vizualizari)

Autismul este o tulburare comportamentală care limitează abilitatea de comunicare.

În ultimii ani, tehnologiile moderne oferă tot mai multe oportunități pentru copiii cu autism. Aplicații mobile, jocuri, realitate virtuală - toate sunt destinate procesului de educare a abilităților sociale și comportamentale în situații complexe pentru ei.

Astfel, compania Samsung în colaborare cu profesori, medici și ingineri din Coreea de Sud, a creat o aplicație Look At Me, care va ajuta copiii cu autism să comunice cu ceilalți copii, să recunoască mai bine emoțiile celor din jur și să-și exprime mai ușor sentimentele.

De obicei, copiii cu autism evită contactul atât cu familia, cât și cu colegii. Fiind sub formă de joc, aplicația dată va contribui la educarea capacității de a stabili și menține contactul vizual, recunoaște expresiile feței, emoțiile altor persoane, va educa abilitatea de a-și exprima liber sentimentele. De exemplu, folosind camera smartphone-ului, copilul poate fotografia fața mamei, iar aplicația îl va ajuta să interpreteze emoțiile ei.

La testarea aplicației, prin intermediul Tech Crunch, au participat 20 de copii cu autism. Conform rezultatelor, 60 la sută din copiii care au participat la acest studiu, timp de opt săptămîni, au învățat să mențină contactul vizual cu alte persoane și să-și îmbunătățească abilitățile sociale. Fiți cu noi pe facebook:

www.cursuriautism.ro