Fii Sanatos


Dr. Oxana Cucu, medic stomatolog: o igienă orală corectă se educă din copilărie

20/02/19 (2864 vizualizari)

Obișnuirea copilului cu o igienă orală corectă de la cea mai fragedă vârstă, va avea un impact pozitiv asupra sănătății pe tot parcursul vieții.

Pentru a reduce riscul apariției cariilor, Zâna Măseluță vine cu câteva reguli simple, dar atât de necesare de urmat! Fiți cu noi pe facebook:

  • Periați dinții împreună cu copiii de cel puțin două ori pe zi.
  • Folosiți pastă de dinți fluorurată, recomandată de medicul dentist, pentru a îndepărta placa bacteriană – pelicula aderentă ce se formează pe dinţi, cauza principală a cariilor dentare.
  • Învățați copilul să folosească zilnic ața dentară. Aceasta va contribui la curăţarea plăcii bacteriene dintre dinţi şi de sub joncţiunea dentogingivală, înainte ca ea să devină tartru. Tartrul format poate fi curăţat numai prin periaj profesional.
  • Respectați un regim alimentar echilibrat, cu un conţinut scăzut de zaharuri şi amidon, ceea ce va reduce riscul de formare a mediului acid, favorabil pentru dezvoltarea cariilor.
  • Nu neglijați consultațiile stomatologice periodice! Ele sunt importante pentru prevenirea și evitarea problemelor dentare.

 

Specialiștii clinicii „Stomatologia Familiei” Vă stau întotdeauna la dispoziție pentru un zâmbet sănătos și fără durere!

Cucu Oxana, medic stomatolog, categoria I, Clinica Stomatologia Familiei

Aici poți adresa o întrebare Dnei doctor Oxana Cucu