Fii Sanatos


Dacă planificați conceperea unui copil, faceți sex de 3 ori pe noapte, spun specialiștii

29/09/18 (2962 vizualizari)

Cuplurile care își doresc să conceapă un copil pot avea rezultate mai bune dacă au relații sexuale de două ori pe noapte.

Oamenii de știință au descoperit că sperma colectată la trei ore după ejaculare conține cei mai rapizi spermatozoizi, crescând astfel probabilitatea de fertilizare a ovulului.

Infertilitatea afectează tot mai multe persoane de vârstă reproductivă. Cifrele sugerează că aproximativ unul din șapte cupluri au dificultăți de a concepe un copil.

Concluzia de mai sus, a fost efectuată de către cercetătorii conduși de Dr. Da Li, Spitalul Shengjing, care au comparat cantitatea spermei și viteza spermatozoizilor în probe de spermă prelevate de la 250 de bărbați, la câteva zile și la câteva ore după ultima ejaculare. Ei au descoperit că sperma colectată la scurt timp după ejaculare conține cea mai mare cantitate de proteine, care accelerează mișcarea. Sperma proaspătă conține, de asemenea, și niveluri mai înalte de proteine necesare pentru fuzionarea cu ovulul.

În a doua parte a experimentului, au fost evaluate 500 de cupluri care se pregăteau pentru FIV. Bărbații au dat probe de spermă la câteva zile și la trei ore după ultima ejaculare. S-a observat că, pentru persoanele care se pregăteau de FIV, utilizarea spermei la câteva ore după ejaculare, a crescut cu o treime probabilitatea de a concepe un copil.

Cercetătorii presupun că, cu cât mai mult timp sperma este stocată în testicule înainte de ejaculare, cu atât este mai vulnerabilă la deteriorarea ADN-ului.

Dr. Li a afirmat că timp de mulți ani bărbații erau sfătuiți să limiteze activitatea sexuală, pentru a crește șansele unei sarcini. Acum este timpul să schimbăm concepția. Datele arată că cuplurile cu parametrii relativ normali ai materialului seminal trebuie să aibă sex frecvent în timpul perioadei de ovulație. Acest lucru poate fi benefic în eforturile de a concepe un copil.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Molecular & Cellular Proteomics.

Sursa: www.dailymail.co.uk