Fii Sanatos


Unele băuturi duc la deshidratare

20/10/17 (1076 vizualizari)

Alcoolul, cafeina, precum și alte băuturi deshidratează corpul uman, - este concluzia savanților din Marea Britanie.

După cum se știe, toate băuturile conțin o cantitate de apă. De exemplu, cafeaua conține aproximativ 98% apă, băuturile carbogazoase - 90%, vinul - 80% , berea blondă - 80%, iar ceaiul - 98%. Pe baza acestor cifre, oamenii consideră eronat că, beau o cantitate suficientă de apă (8-10 pahare) pe zi. Pe parcursul unei zile de lucru o persoană consumă o cantitate mare de cafea, ceai și băuturi carbogazoase, iar seara relaxându-se cu prietenii, posibil consumă alcool. Astfel, i se crează iluzia că nu este însetat.

"Problema constă în faptul că, de obicei, băuturile consumate în fiecare zi, se consideră a fi cu conținut de H2O pur. Atunci când organismul trimite numeroase semnale de sete, se știe - este deshidratat. Pe fundalul consumului băuturilor diverse, setea poate fi percepută ca senzație de foame, iar în rezultat, organismul va rămâne în ciclul de deshidratare "- menționează autorii lucrării.

Băuturile cum ar fi : cafeaua, ceaiul și băuturile carbogazoase conțin, de obicei, cafeină. Cafeina este un diuretic, ce elimină apa din țesuturile organismului, conducând astfel la deshidratarea organismului. Alcoolul are, de asemenea, proprietăți diuretice.

"În medie o persoană pierde aproximativ 2 litri de apă pe zi, fapt ce pune în pericol sănătatea și condiția fizică, deoarece:

1. Apa este sursa principală de energie (evitați băuturile energizante)
2. Apa asigură transportul de nutrienți în organism
3. Apa elimină deșeurile toxice din diferite părți ale corpului, aducându-le la ficat și rinichi pentru eliminarea finală
4. Apa este cel mai lejer laxativ și cel mai bun remediu pentru constipație
5. Apa face pielea netedă și reduce efectele îmbătrânirii
6. Apa micsorează pofta de mâncare și reduce obezitatea

Organismul nu poate supraviețui fără apă pură. Oamenii care beau apă plată, au raportat îmbunătățiri semnificative ale stării de sănătate, se mentionează în articolul pe baza studiului. Fiți cu noi pe facebook:

Sursa: Natural News