Fii Sanatos


Dacă încă nu ai ales crema cu protecție solară

04/07/18 (409 vizualizari)

Factorul cu protecție solară (SPF – Sun Protection Factor) acționează prin extinderea sistemului natural de apărare a pielii împotriva radiațiilor solare. De exemplu, SPF 15 asigură o protecție de 15 ori mai mare decât protecția naturală a pielii, iar SPF 50 oferă, respectiv, o protecție de 50 de ori mai mare.

Recomandări

  • Optați pentru produsele care vă pot proteja atât de razele UVB, care provoacă arsuri solare, cât și de cele UVA, care provoacă consecințe de durată, crescând riscul pentru cancerul de piele. Citiți cu atenție ambalajul!
  • Alegeți o cremă cu SPF de minim 30 și aplicați-o la fiecare 2-3 ore. Iar, dacă transpirați excesiv, sau observați că pielea se înroșește repede, aplicați crema mai frecvent.

  • Dacă aveți predispoziție pentru alergii, folosiți cremele pe bază minerală/naturală. O protecție mai bună vă pot oferi produsele pe bază de ulei de măsline sau ulei de cocos.
  • Dacă petreceți mai puțin timp la soare, atunci o cremă, o bază pentru machiaj, sau un fond de ten cu SPF minim 15 vă va oferi protecția necesară.
  • Dacă petreceți mult timp în apă, sau practicați activități pe apă, optați pentru crema cu protecție solară rezistentă la apă.
  • Evitați aplicarea cremei cu SPF la bebelușii mai mici de 6 luni. Aceasta nu înseamnă că ei nu sunt expuși riscului pentru arsuri solare, dar componenții cremelor pot fi, uneori, la fel de dăunători. Stați cu copiii la umbră, sub umbrelă, și îmbrăcați-i în haine albe, lejere, care le vor proteja de razele directe ale soarelui.
  • Pentru copiii mai mari se recomandă cremele destinate copiilor, cu un SPF 50, care au la bază componenți speciali ce protejează pielea lor delicată.

Mit și adevăr

Mit: persoanele cu pielea mai închisă la culoare nu au nevoie de cremă cu protecție solară. Adevăr dur: rata mortalității în urma cancerului de piele este mai mare printre oamenii de culoare.

Mit: crema cu SPF încurcă la bronzat. Adevăr: crema cu SPF aplicată corect, va asigura un bronz frumos și uniform. Fiți cu noi pe facebook:


Cea mai bună cremă cu protecție solară este cea care ți se potrivește întocmai!

Bronz frumos vă dorim!

Spune-ne și nouă, cremă cu ce SPF folosești pe timp de vară?
6 persoane și-au expus părerea sa