Fii Sanatos


Ingredientul-minune pentru o formă perfectă după sărbători

20/10/17 (1507 vizualizari)

 


Remușcări și sentimente de vină... aceasta este starea în care ne lasă sărbătorile de iarnă pline de bunătăți și veselie. Se pare că experții nu sunt indiferenți și elaborează fel de fel de diete promițătoare pentru a ne reveni mai ușor după mesele copioase și nopțile petrecute cu alai.

 

Iată că, oamenii de știință ne propun un ingredient destul de neașteptat, dar foarte eficient. Și nu este vorba de lămâie, varză sau goji, ci... de cartof. Cartoful conține ingrediente ce ajută la suprimarea apetitului. Doar că, modul de preparare nu este cel mai gustos și apetisant.


Cercetătorii din Japonia recomandă, ca detoxifiant, consumarea apei în care au fost fierți cartofii.

Ei au descoperit că proteinele (peptida cartofului dulce (SPP), care rămân în apa fiartă, au suprimat eficient apetitul în timpul experimentelor pe șoareci și ei presupun că același lucru se poate întâmpla și la oameni.

După 28 de zile de regim alimentar bogat în grăsimi în combinație cu SPP, șoarecii au avut ca rezultat o greutate corporală mai mică, a scăzut nivelul colesterolului și leptinei – factor care reglează pofta de mâncare.

”Am fost surprinși de faptul că SPP a redus nivelurile de molecule de grăsime la șoareci și că aceasta pare să fie implicată în controlul moleculelor de suprimare a poftei de mâncare”, a declarat cercetătorul dr. Koji Ishiguro.”Aceste rezultate sunt foarte promițătoare și oferă noi opțiuni de a utiliza această apă, care de obicei este aruncată.” Fiți cu noi pe facebook: