Fii Sanatos


9 sfaturi pentru a atinge un bilanț hidric optimal

06/05/18 (750 vizualizari)

  

1. Adăugați aromă!

Este foarte important, dar și foarte dificil să consumi mai multă apă zilnic, în special atunci când ea are un gust nu prea plăcut sau e fără gust.

Dați gust apei adăugând fructe proaspete (grapefruit, căpșuni, lămâie), legume și verdețuri (castravete, ghimbir, țelină) sau plante aromate (busuioc, mentă, lavandă).  

2. Amestecați băuturile îndulcite cu apă și gheață

Dacă sunteți adeptul băuturilor îndulcite, sucurilor sau ceaiului rece, atunci le puteți amesteca cu apă și gheață în raport de 1:1. Veți avea în continuare gustul preferat, îmbogățit cu o doză sănătoasă de apă.

 

 

3. Serviți un pahar de apă după fiecare pauză 

Încercați să vă creați un obicei de a asocia servirea apei cu unele activități zilnice. De exemplu, dacă aveți un lucru de birou și luați de  pauze, atunci consumați o cană de apă la fiecare pauză.

4. Consumați apă înainte de fiecare masă

Serviți apă înainte de fiecare masă și veți prinde doi iepuri: veți crește consumul de apă, dar veți reduce aportul de calorii, deoarece va crește senzația de sațietate. 

5. Utilizați o aplicație pe telefon pentru a urmări cantitatea de apă consumată

Este destul de ușor și distractiv să urmărești numărul de căni sau pahare de apă consumată, cu ajutorul unor aplicații din telefonul mobil.

6. Fiți în pas cu noile tehnologii și optați pentru sticla de apă high-tech 

Optați pentru sticlele inovative care înregistrează fiecare picătură de apă băută și transmite informațiile direct pe telefon.

7. Folosiți o sticlă de apă marcată

O sticla de apă marcată la fel vă poate ajuta să atingeți mai ușor obiectivul consumului zilnic necesar de apă. 

8.Consumați produse alimentare bogate în apă

Vă recomandăm nu doar să beți dar și să ”mâncați” apă. Optați pentru fructe și legume cu un conținut înalt de apă: castraveți (96% apă), dovlecei (95% apă), pepene verde (92% apă) sau grapefruit (91% apă). Fiți cu noi pe facebook:

9. Dacă ați consumat alcool, respectați  regula „unu-la-unu”

Dacă vreți să evitați senzația de deshidratare și mahmureală după o seară ”veselă”, respectați regula 1:1 – după fiecare cocktail, consumați un pahar cu apă. Aportul unei cantități mai mare de H2O va neutraliza doza de cocktail-uri și zahăr din organism.