Fii Sanatos


Testosteron scăzut? – iată beneficiile

20/12/17 (247 vizualizari)

În prezent se cunosc multe despre testosteron. Se știe că acesta crește masa musculară, contribuie la pierderea în greutate și chiar poate „amâna” andropauza. Și toți cred că, cu cât mai mult testosteron, cu atât mai bine! Dar, nu e chiar așa! Un nivel mai mare de testosteron nu este întotdeauna ceva bun.

Cercetătorii Notre Dame's Hormones, Health and Human Behavior Laboratory susțin că  dacă e vorba de partea romantică a vieții de familie, atunci „mai puțin testosteron este mai bine”. S-a observat că bărbații care aveau relații pașnice și iubitoare cu soția, mai ales dacă educau împreună copiii, aveau un nivel mai mic de testosteron, decât semenii lor necăsătoriți. Nivelul mai mic de testosteron fac ca bărbații să fie mai protectivi. 

Și bărbații mai în vârstă, care păstrează relații de susținere reciprocă cu frații, prietenii, vecinii sau colegii, la fel au un nivel mai scăzut de testosteron.

Fiziologic, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de testosteron începe să scadă. Nu vă dezamăgiți! Testosteronul înalt crește riscul de depresie, boli cardiovasculare, obezitate și unele tipuri de cancer. Sportul, hobby-ul, noile cunoștințe vor face ca viața dvs. socială să ia o altă întorsătură. Fiți cu noi pe facebook: