Fii Sanatos


Cum să fugi de osteoporoză?

22/03/20 (2388 vizualizari)

Mai multă mișcare

Activitatea fizică, în special antrenamentele cu greutăți sau de rezistență, pot crește cantitatea masei musculare. Cu cît mai mult crește masa musculară și cu cît mai mult lucrează mușchii, cu atît mai mai mult crește perfuzia osoasă. Ceea ce înseamnă că oasele vor primi mai multe elemente nutritive (vitamine, minerale) pentru sănătatea lor.

Consumă mai multe alimente ce conțin calciu

Necesarul zilnic de calciu este de 1000-1200 mg. Pentru a-l asigura, mănâncă brânză, cașcaval (100 g de brânză conține necesarul zilnic de calciu), produse lactate, semințe de susan și ierburi (în special busuioc). Interesant este faptul că, la un nivel normal de vitamina D în organism, calciul din alimente este absorbit mai bine decât din suplimentele minerale. De aceea, e mai bine să cumperi o felie de brânză sau cașcaval, decât un o cutie de vitamine.

Plimbările în aer liber

Pentru ca calciul să fie absorbit și să ajungă în oase, este nevoie de vitamina D. Necesarul zilnic de vitamina D poate fi acoperit dacă în fiecare zi, timp de 30 de minute, vă expuneți fața și brațele la soare. Razele soarelui pătrund chiar și printre nori, așa că încercați să ieșiți afară cel puțin 30-60 de minute în fiecare zi.

Compensați deficitul de vitamina D

Dacă nu dispuneți de suficient timp pentru o plimbare, atunci supliniți deficitul de vitamina D cu suplimente alimentare. Pentru a indica doza necesară, medicul dvs. trebuie să cunoască nivelul inițial de vitamina D în organism Dvs., care poate fi apreciat în condiții de laborator. Dozând vitamina D, medicul va stabili cu ușurință doza optimă a suplimentului, necesară pentru Dvs.

Zâmbiți mai mult

În corpul nostru totul se află în interconexiune. Buna dispoziție aduce un zâmbet. Zâmbetul – ridică starea de spirit. Pentru început, va fi puțin mai dificil să zâmbești în oglindă sau oamenilor din stradă. Dar, acest pas simplu te va face să simți că viața e mai bună, oamenii din jur – mai prietenoși, iar imaginea din oglindă – mai frumoasă. Fiți cu noi pe facebook: