Fii Sanatos


Doriți să renunțați la alcool? – Consecințele sunt motivante

04/01/18 (231 vizualizari)

Majoritatea suntem familiarizați cu consecințele abuzului de alcool asupra organismului. Acesta deseori ne indispune, devenim mai somnolenți, mai confuzi, crește pofta de dulce și aportul caloric. Tot alcoolul crește riscul anumitor tipuri de cancer, al diabetului zaharat, al patologiilor hepatice ș.a. Mai rău, alcoolul poate influența și la nivel de ADN.

Totuși, organismul nostru posedă un mecanism uimitor de recuperare. Iată cum își revine corpul tău după servirea ultimei porții de alcool:

  • la 1 oră

La o oră de la ultimul consum de alcool, ficatul începe să lucreze mai intens, pancreasul începe să producă insulină în plus, ceea ce provoacă o poftă mai mare de ceva dulce. Organismul începe procesul de dezintoxicare. El luptă pentru a elimina alcoolul din sânge și a preveni intoxicația cu alcool.

  • la 12-24 ore

În sfârșit se normalizează nivelul glucozei sanguine. Fiți precauți, evitați consumul de dulciuri. Optați pentru fructe și legume.

Nu uitați și de efectul diuretic al alcoolului. Hidratați-vă!

  • la 48 ore

În această perioadă, organismul întâmpină cea mai mare problemă de detoxifiere. În dependență de cantitatea de alcool consumată, mai poate persista amețeala, durerea de cap și oboseala. Pentru a calma durerea de cap, masați zona tâmplelor cu ulei de levănțică.

  • la 72 ore

Doar la 72 ore de abstinență dispar orice semne și simptome ale mahmurelei, scade pofta de dulce. Specialiștii susțin că acum organismul își revine în formă atât fizic, cât și psihic.

  • la 7 zile

Începi să dormi mai profund, îți crește performanța fizică și psihică. Iar pielea arată mai proaspătă și mai tânără.

  • la 1 lună

Scade nivelul lipidelor hepatice cu 15%, crescând capacitatea ficatului de a filtra toxinele din organism. Se observă o reducere a țesutului adipos de pe abdomen. Potrivit unui studiu publicat în International Journal of Cosmetic Science, acum are loc o îmbunătățire semnificativă a stării pielii.

  • la 1 an

La un an de la ultimul consum de alcool, veți pierde o cantitate vădită de țesut adipos din regiunea abdomenului, va scădea riscul de cancer bucal, hepatic și mamar. Fiți cu noi pe facebook: