Fii Sanatos


Femeile au șanse mai mari de a supraviețui în urma atacurilor de cord atunci când sunt tratate de medici de sex feminin

20/09/18 (1788 vizualizari)

Un nou studiu a ajuns la concluzia că femeile au șanse mai mari de a supraviețui atacurilor de cord atunci când sunt tratate de medici femei.

De fapt, ratele mortalității la femeile care suferă de atac de cord sunt mai mari decât la bărbați. Dar, cercetătorii au descoperit că diferențele pot fi explicate prin sexul medicului curant. Studiul a fost publicat în revista Proceedings of the Academy of Sciences. 

O analiză a pacienților cu infarct miocardic internați în spitalele din Florida, între anii 1991-2010, a înregistrat o rată mai mare a mortalității la femeile tratate de medici bărbați. Cercetătorii au analizat 580.000 de cazuri de atac de cord și au observat că 12% dintre pacienți au decedat în spital. Însă, pacienții tratați de medici de același sex, au avut un risc mai mic de deces cu peste 0,6%. Și bărbații și femeile au avut rezultate similare fiind tratați de medici femei. Pe când, medicii bărbați care au petrecut mai mult timp cu pacienții de sex feminin au avut mai puțin succes în tratamentul acestora. 

Și studiile anterioare au constatat că medicii de sex feminin au rezultate mai bune decât omologii lor de sex masculin și în alte domenii – pacienții chirurgilor femei au avut un risc mult mai mic de dezvoltare a complicațiilor la 30 de zile după intervenție și necesitatea reinternării în spital, iar riscul de deces a scăzut cu 4%, comparativ cu chirurgii bărbați. Fiți cu noi pe facebook:

Sursa:www.time.com