Fii Sanatos


Nou! Tratament fără bisturiu al cataractei!

16/05/19 (142 vizualizari)

Cercetătorii americani vin cu noutăți uimitoare în revista Nature. Au fost publicate rezultatele promițătoare de utilizare a picăturilor oftalmice cu steroizi, care nu doar stopează progresarea cataractei, ci și contribuie la dizolvarea acesteia.

În prezent cataracta reprezintă principala cauză a orbirii, putând fi înlăturată doar prin metoda chirurgicală. Potrivit Fred Hollows Foundation, 32.4 milioane de oameni din întreaga lume suferă de cecitate, prinicpala cauză a căreia, în majoritatea cazurilor, este cataracta.

Conform American Academy of Ophtalmology, 22 milioane de americani, cu vârsta în jur de 40 de ani, suferă de cataractă. Este îngrijorător faptul că 90 la sută dintre cazurile de cataractă se întâlnesc în țările dezvoltate. Iar în țările în curs de dezvoltare și cele slab dezvoltate, din cauza sărăciei, oamenii nu au acces la chirurgia oftalmologică, care este destul de costisitoare și în consecință apare orbirea.

Picăturile oftalmologice versus metodă chirurgicală pot fi o opțiune foarte bună, din punct de vedere al accesibilității și costului.

Jonathan King, expert în biologie moleculară la Massachusetts Institute of Technology, a afirmat că aceasta este o cercetare cuprinzătoare și convingătoare, una dintre cele mai puternice din ultima decadă.

La moment cercetările au fost efectuate doar pe animale. Acum urmează a fi efectuate pe oameni. În caz de succes, vor fi salvate multe vieți. Fiți cu noi pe facebook: