20/10/17 (2413 vizualizari)
Oamenii de știință olandezi au demonstrat, că în timpul descompunerii cărnii roșii în intestinele noastre este eliberată o moleculă specială de fier (HEME), care posedă un efect cancerigen. Aceasta poate fi neutralizată doar de o singură substanță - clorofilă, care se conține în legume verzi.
Deaceea, carnea roșie (vită, miel, porc), ar trebui consumată numai împreună cu salată. Această recomandare a fost făcută în anul 2009 de către Asociația pentru lupta împotriva cancerului din Israel.
Cea mai mare cantitate de clorofilă se conține în spanac, broccoli, conopidă, varză, castraveți, țelină, precum și în toate tipurile de salată verde și orice fel de verdeață (mai ales patrunjel, coriandru, mărar, busuioc).
Pentru ca legumele verzi să aibă efect anticancerigen, cantitatea acestora ar trebui să depășească de 3 ori porția de carne.
sovetmedika.ru