Fii Sanatos


Femeile care lucrează peste program își pun în pericol sănătatea

20/10/17 (1580 vizualizari)

Studiul, realizat de cercetătorii de la Ohio State University, a ajuns la concluzia că riscul de dezvoltare a bolilor cronice începe să crească atunci când femeile lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână.

Femeile care lucrează mai mult de 60 de ore pe săptămână, timp de 30 de ani, își triplează riscul de diabet zaharat, cancer, probleme cardiace și artrită. Cercetătorii au constatat că riscul începe să crească atunci când femeile lucrează mai mult de 40 de ore, apoi își măresc programul, ajungând la 50 de ore.

Bărbații se descurcă mai bine la acest capitol, deoarece ei nu sunt nevoiți să jongleze cu responsabilitățile de la muncă și cele familiale și sunt mai puțin stresați și nemultumiți. Ei au doar un risc mai mare de a devolta o artrită.

Profesorul Allard Dembe susține că femeile, mai ales cele care au de îndeplinit roluri multiple, simt efectele programului mai intens de lucru care, în consecință, poate determina apariția mai multor boli sau, și mai grav, invaliditate. Oamenii nu conștientizează modul în care lucrul în exces și cel început la o vârstă timpurie le poate afecta viitorul.

Studiul a analizat 7500 de persoane, care au făcut parte din National Longitudinal Survey of Youth. Apoi au fost comparate cazurile de boli grave și orele lucrate, pe o perioadă de 32 de ani. Cercetările anterioare au confirmat că persoanele care lucrează multe ore în plus, se confruntă cu mai multe cazuri de stres, sunt mai obosiți, au probleme digestive. De asemenea, scad performanțele și sunt mai predispuși la accidente.

Cercetătorii au analizat datele participanților, care au lucrat cel puțin 40 ore și care au fost chestionați despre sănătatea lor și afecțiunile cronice. A fost făcută media orelor de lucru în fiecare săptămână, timp de 32 de ani și comparată cu incidența crescută a opt boli cronice. Acestea au fost: bolile cardiovasculare, cancer (cu excepția cancerului de piele), artrită sau reumatism, diabet zaharat sau hiperglicemie, boli pulmonare cronice, inclusiv bronșită sau emfizem, astm bronșic, depresie și tensiune arterială crescută. Fiți cu noi pe facebook:

Prof. Dembe a depistat o relație clară și puternică între orele suplimentare de lucru la femei și bolile cardiovasculare, cancerul, artrita și diabetul zaharat. Bărbații care au lucrat ore suplimentare au avut o incidență mai mare a artritei, dar nici una dintre celelalte boli cronice. Iar bărbații care au lucrat ore suplimentare moderat, între 41 și 50 de ore în săptămână, au un risc mai mic de boli cardiovasculare, boli pulmonare și depresie decât cei care au lucrat mai puțin de 40 de ore. El a adăugat că debutul precoce și identificarea bolilor cronice nu se reduce doar la speranța de viață a persoanelor și a calității vieții, dar și la creșterea costurilor de îngrijire a sănătății pe termen lung. Dr. Dembe susține că dvs. puteți face diferența. Puteți alege să lucrați intens și peste program, dar faptul că este alegerea dvs. ar putea ajuta să vă păstrați sănătatea." Studiul a fost publicat în Journal of Occupational and Environmental Medicine.