Fii Sanatos


Acizii grași Omega-3 pot reduce riscul de naștere prematură

09/01/19 (527 vizualizari)

O revizuire a studiilor despre efectul acizilor grași omega 3 a relatat că utilizarea lor în sarcină poate reduce riscul de naștere prematură.

Analiza a fost efectuată în baza a 70 de studii randomizate selectate în baza de date Cochrane Reviews, și a inclus 20.000 de femei.

Cercetătorii au observat că femeile care au administrat suplimente cu omega-3 au avut un risc cu 11 la sută mai mic de a naște înainte de termenul de 37 săptămâni de gestație și un risc cu 42 la sută mai mic de a naște înainte de 34 săptămâni. Ei au descoperit și faptul că suplimentele de omega-3 au redus cu 10% riscul unei greutăți scăzute la naștere, și cu 25% riscul de deces perinatal.

Nu au existat dovezi suficiente pentru a face concluzii despre efectul omega-3 asupra complicațiilor grave la mamă precum internarea din orice motiv în secția de terapie intensivă sau depresia postnatală.

Autorul principal, Philippa Middleton, de la South Australian Health and Medical Research Institute, a declarat că consecințele nașterii premature, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, sunt severe și reprezintă principala cauză de deces la copiii până la 5 ani. Iar ca motiv principal pentru care aceasta reprezintă o problemă majoră, este absența un remediu care ar putea preîntâmpina fenomenul. Suplimentarea cu omega-3 poate fi o soluție! Fiți cu noi pe facebook:

Sursa: https://www.nytimes.com