Fii Sanatos


Barba la bărbați: seducție și pericol

19/06/19 (339 vizualizari)

Vă tentează tinerii cu barbă? Atenție! Un studiu recent susține că barba unui bărbat poate fi mai murdară decât… toaleta.

Conform unui studiu recent, testările de laborator ale părului de pe barbă au depistat, pe lângă bacterii, și urme de materii fecale.

Dr. Cari Coomer, directorul serviciului de epidemiologie și controlul infecțiilor de la Advocate Good Samaritan Hospital in Downers Grove, spune că pe suprafața pielii și bărbii sunt numeroase bacterii nedăunătoare, dar atunci când contactăm cu suprafețe murdare și apoi cu mâinile atingem părul sau pielea, îmbogățim fața și cu colonii de bacterii dăunătoare. Mai mult, părul facial este ca un magnet pentru praf și murdărie, mai ales dacă locuiești într-un oraș aglomerat sau petreci mult timp în aer liber.

Și un studiu mai vechi, care a fost publicat în revista medicală Anaesthesia, în 2000, a concluzionat că bărbații cu barbă care purtau măști chirurgicale, au avut mai multe bacterii pe barbă. Pentru a reduce riscul de contaminare a câmpului chirurgical steril, se recomandă ca bărbații cu barbă să evite atingerea măștii și să o schimbe mai frecvent.

O barbă sănătoasă este una curată! Iar o barbă curată este una atrăgătoare!

Mai întâi asigurați-vă că spălatul bărbii devine o rutină zilnică. Acesta este primul pas de îngrijire. Folosiți întotdeauna apă călduță. Aplicați câteva picături de șampon pentru barbă sau săpun pentru barbă pe barbă și masați, după care clătiți din abundență. Apoi, aplicați câteva picături de ulei pentru barbă în palme și masați cu palmele barba și pielea feței. Nu uitați să o pieptănați!

Sursa: https://www.ahchealthenews.com/2017/04/10/kissing-beard-may-like-kissing-toilet/ Fiți cu noi pe facebook: