Fii Sanatos


5 măști răcoritoare pe timp de vară

24/05/19 (880 vizualizari)

Uneori lupta cu canicula e de-a dreptul sufocantă. Este binevenit orice remediu care ne răcorește cât de puțin. Iată că s-au dovedit a fi eficiente și măștile homemade, din produse alimentare naturale. Ele nu doar răcoresc pielea feței, dar și contribuie la minimizarea efectelor negative ale soarelui, revitalizarea celulelor cutanate, calmarea iritațiilor și menținerea pielii curată și lucioasă.

  • Mască cu iaurt. Mestecați 3 linguri de iaurt și 3 linguri de miere și aplicați pentru 15 minute pe tenul curat și uscat. Clătiți bine cu apă rece. Iaurtul contribuie la netezirea și împrospătarea tenului. Iar acidul lactic din componența iaurtului servește drept exfoliant natural.

 

 

  • Mască din pepene roșu. Pepenele roșu, bogat în apă, este popular pe timp de vară. Acesta răcorește, hidratează organismul, dar și îmbunătățește starea pielii. Preparați masca dintr-o jumătate de cană de miez de pepene verde, o lingură de iaurt și o lingură de gel de aloe vera. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați 3 picături de ulei esențial, cum ar fi cel de levănțică sau de trandafir. Aplicați masca pentru 10-15 minute, apoi clătiți cu apă rece. Masca va oferi strălucire tenului dvs..

  • Mască din castravete. Castravetele reîmprospătează și revigorează rapid tenul dvs. Sucul de castravete se amestecă cu pulbere sau argilă cosmetică pentru a obține o consistență păstoasă. Se aplică pentru 10-15 minute, apoi se clătește cu apă rece.

 

 

  • Mască din mentă. Aceasta absoarbe căldura internă a pielii, răcorește și calmează pielea. Pisați frunze proaspete de mentă cu apă. Aplicați pasta obținută pe față pentru 20-25 de minute, apoi clătiți cu apă.

 

 

  • Și ceva mai tropical – mască din lapte de cocos și avocado – hidratantă și răcoritoare. Se prepară din 1/8 cană de lapte de cocos, miezul unui avocado de dimensiuni medii și o linguriță de ulei de ricin. Aplicați pe față pentru 15 minute, apoi înlăturați-o cu un prosop umed rece.

Răcoare și savoare Vă dorim!