Fii Sanatos


Cariile invadează dinții micuților

11/12/17 (76 vizualizari)

Cercetările au constatat că, unul din șapte copii mici suferă de carii dentare. De aceea, stomatologii recomandă proaspeților părinți să înceapă periajul odată cu apariția primului dinte.

Un nou studiu a constatat că 14% dintre copiii de trei ani au un dinte cariat sau chiar deja extras. Stomatologii susțin că, mulți părinți nu știu că dinții trebuie periați chiar din prima zi de apariție a acestora, sau uită, sau omit acest pas de îngrijire.

Cercetătorii Universității din Cardiff au efectuat un studiu despre igiena zilnică orală a copiilor, interogând 1400 de familii. S-a constatat că, doar 75 la sută din părinți au periat dinții copiilor de două ori pe zi.

Maria Morgan, lector în sănătatea dentară a aceleeași universități, a adăugat că, este obligator ca părinții să curățe dinții de lapte zilnic, dimineața și seara. Este alarmant faptul că, un copil de 5-7 ani, să aibă deja extracții dentare în număr de cinci, șase, șapte, opt sau chiar nouă, uneori, în aceeași zi. Anual, 8000 de copii extrag dinții sub anestezie generală. Acesta este un număr exagerat de mare. Fiți cu noi pe facebook:

Nu ignorați igiena dinților la copilași!