Fii Sanatos


10 produse alimentare care nu se păstrează la frigider

20/10/17 (1733 vizualizari)

Când merge vorba de depozitarea produselor alimentare, întotdeauna părerile sunt contradictorii. Majoritatea dintre noi păstrează multe alimente în frigider, deoarece temperaturile mici le păstrează în stare proaspătă mai mult timp. Dar sunt produse care trebuie depozitate în frigider, iar altele nu. Iată cîteva sfaturi de la Good Housekeeping Institute:

Cartofi

Conform Foods Standards Agency (FSA), cartofii nu trebuie niciodată păstrați în frigider, deoarece pot fi dăunători. Site-ul web al FSA explică că "cel mai important produs alimentar, care nu trebuie păstrat în frigider, este cartoful. Atunci când aceștia sunt depozitați în frigider, amidonul din cartofi este transformat în zahăr. Iar în timpul preparării termice, aceste zaharuri se combină cu aminoacidul asparagina și produce substanța chimică acrilamida, care este considerată dăunătoare."

Roșii

Fie că preferați cireșele, prunele sau salata de roșii, cu siguranță le păstrați la frigider, pentru a le menține frumoase și reci. O roșie rece, proaspătă, într-o salată, s-ar părea binevenită vara, dar nu e chiar așa. Harold McGee explică în cartea sa, On Food and Cooking, că refrigerarea roșiilor daunează membranei din interiorul ei, alterarând gustul și textura acesteia. Roșia va pierde aroma și va avea un gust apos și necopt.

Prăjituri

De fapt prăjiturile, îndeosebi cele ce conțin cremă proaspătă trebuie păstrate într-un container etanș, timp de câteva zile. Deci, ele nu trebuie puse în frigider.

Pâinea

Pâinea se usucă mai repede în frigider. Păstrați-o într-un loc uscat și răcoros, în coș sau pungi pentru pâine.

Pepene galben

Pepenele galben este produsul ideal pentru a te răcori într-o zi fierbinte de vară. Dar iată că experții recomandă să evităm păstrarea lui la frigider până a fi tăiat. Pepenele galben poate fi pus la frigider doar fiind tăiat și învelit în peliculă alimentară.

Banane

Dacă cumpărați mai multe banane, ezitați să le puneți direct în frigider! Mai bine așteptați câteva zile. Bananele sunt originare din zonele tropicale și celulele lor nu posedă apărare naturală împotriva frigului. Dacă acestea sunt bine coapte, de culoare galbenă, le puteți pune în frigider. Iar dacă sunt verzi și le puneți imediat în frigider, atunci ele nu se vor coace. În schimb, vor deveni negri și moi, deoarece enzimele lor descompun substanțele nutritive.

Cafea

Dacă obișnuiți să păstrați cutia de cafea în frigider, este timpul să renunțați. Cafeaua absoarbe mirosurile din mediu și nu cred că veți dori o cafea, cu gust de salam. Păstrați-o într-un container etanș, în afara frigiderului.

Mierea

Mierea de albine nu se evaporă, așa că nu aveți pentru ce să o păstrați în frigider. La temperaturi scăzute, ea începe să se cristalizeze.

Ceapa și usturoiul

Se pare că aceste produse cel mai bine se păstrează în zone uscate, bine ventilate. Mai mult, dacă le puneți în frigider, ar putea altera gustul altor alimente. Nu uitați să le păstrați într-un loc întunecat, sau vor începe să germineze (încolțească). Fiți cu noi pe facebook:

Avocado

Temperatura rece din frigider împiedică procesul de maturare a acestui fruct. Iar gustul unui avocado necopt este chiat dezamăgitor. Experții Good Housekeeping recomandă să păstrați aceste produse în "pungi deschise maro" pentru a se coace. Iar dacă doriți să se coacă mai repede, puneți-le lângă banane.