Fii Sanatos


Un altfel de dulce pe masa de Crăciun

26/12/18 (393 vizualizari)

Parfumul de portocale e unul dintre cele care ne învăluie casa de sărbătorile de iarnă, iar atunci când este folosit în diferite rețete, acesta dă un gust cu totul special sărbătorii. Dacă ai obosit ca în fiecare an să pregătești aceleași feluri de mâncare, este timpul să-ți surprinzi invitații cu ceva nou! 

Madeleine – este un desert celebru franțuzesc, cochet și mereu apetisant. Teribil de ispititoare, pufoase și aromate, aceste mici prăjiturele sub formă de scoică, sunt numai bune de savurat lângă o ceașcă de cafea sau ciocolată caldă.

Madeleine își au originea in nord-estul Franței. Sunt multe legende despre "cine" este autorul acestor biscuiți, una din ele fiind despre anul 1755 și Ludovic al XV-lea, care a rămas fermecat de micile prăjituri pregătite de Madeleine Paulmier, de unde provine și numele biscuiților. Iar soția sa, Maria Leszczyńska, le-a introdus în meniul Palatului Versailles. Madeleinele au fost mult iubite de familia regală și repede au cucerit dragostea în restul Franței.

Acest desert este ușor de pregătit. Incearcă și te vei bucura de prăjiturelele pufoase în interior și crocante pe margini, făcute chiar cu mâna ta.

Ingridiente pentru 24 madeleine:

3 ouă
150 g zahăr extrafin sau zahăr pudră
1/2 coajă de lămâie/limetă/portocală
1/2 suc de lămâie
200 g făină
8 g praf de copt
100 g unt topit și răcit
50 g lapte
vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190C.

Ungeți forma cu unt și presărați cu făină. Scuturați făina în plus.

Bateți ouăle cu zahărul până obțineți o cremă fină.

Adăugați vanilia și coaja de lămâie.

...apoi sucul de lămâie.

Adăugați ¾ din lapte și mestecați bine.

Strecurați prin sită făina și praful de copt. Mestecați bine.

Adăugați untul topit și răcorit.

...și laptele rămas.

Mestecați bine, apoi puneți aluatul la frigider pentru 15 minute.

Turnați aluatul în formă și puneți la cuptor pentru 10 minute până devin aurii.

Răsturnați biscuții imediat pe o planșă de răcire. După ce se răcesc păstrați madeleinele într-o cutie de biscuiți sau caserolă. Fiți cu noi pe facebook:

Bon Apetit!

Sărbători frumoase!

 

Sursa: www.meilleurduchef.com